Vernissagen på Solna Konsthall 16 januari 2020

You can also listen to my blog in English! (a text-to-speech converter) below.

Det har alltid varit en anspänning och förväntan inför en vernissage. Igår var inget undantag, dock gick de två timmarna så fort och det kom en bra och stridande ström besökare hela tiden. Några gamla bekanta men även många nya. Fina lovord och komplimanger kom från många, och det värmde. Allt detta jobb, förberedelser och logistik innan…sedan är det över…till nästa gång. Visst är det mycket och krävande både för ork, motivation och tålamod. Alla förhoppningar och anspänningen om hur det ska tas emot…men det är ju så roligt och givande också!!

Många frågade mig hur jag orkar och varför det alltid blir ansikten när jag skapar. Ja, jag vet ju inte annat, utan måleriet vore jag intet, faktiskt. Nu när jag äntligen vågat ta steget och ta mig själv och mitt skapande på allvar, då vill jag ju kämpa vidare. Nu är jag ju mitt sanna jag, i mitt rätta element.

Vad gäller mina ansikten, så har det bara slumpat sig så. Jag har i och för sig alltid varit fascinerad av ansikten och människor. Men främst är det lusten och idéer som styr, även inspiration från andra konstnärer, många kvinnliga. Ja, sedan var det de eviga frågan att vara eller inte vara konstnär, vem som får titulera sig så, det har jag ingen åsikt om. Men jag har hela livet kännt mig så hemma i skapandet och hela den processen. Att testa idéer och infall, färger, olika lager, måla med penseln förr mest, nu är det mer pallettkniven som är mitt främsta redskap och att integrera olika material i målningen. Oljan blev min teknik och kolet ibland, när jag skissar upp motivet. Jag älskar att lägga tjocka och tunnare lager, skrapa bort och lägga till. Sedan är det så roligt att testa olika material och tryck på en tavla. Den taktila känslan är viktig. På senare tid har färgerna och olika nyanser börjat bli än mer viktiga, den där tillfredställelse när jag hittar den perfekta nyansen är magisk. Jo, jag är lite nördig men jag älskar verkligen att måla och skapa. Det är liksom hela det riktiga jag och person. Så ja, jag tänker definitivt kalla mig konstnär.

Hoppas du vill fortsätta följa mitt konstnärskap under 2020!

Utställningen på Solna Konsthall pågår till och med den 19 februari 2020.

Mer information om öppettider med mera finns på www.solnafolketshus.se/sv-SE/solna-konsthall/utst%C3%A4llningar-28684575

Ett litet spontant filmklipp från vernissagen finns här också, på min Youtube-kanal : https://youtu.be/-SiHF68T1Jg

Ta hand om dig och må gott!/CC

pixlr_20200117123911934.jpg
pixlr_20200117153414027.jpg